Spróbuj specjałów naszej kuchni przy wielkanocnym stole

Zamówienia na wielkanocne specjały przyjmujemy do czwartku 1 kwietnia, odbiór w sobotę 3 kwietnia.

Zamówienia telefonicznie pod nr 32 211 80 67 lub pod adresem restauracja@kogutikurka.pl

ZUPY:
BARSZCZ BIAŁY Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ – 26 zł/0,9 l
ŻUREK Z JAJKIEM  – 26 zł/0,9 l
KREM Z PODGRZYBKÓW – 29 zł/0,9 l

DANIA GŁÓWNE:
ROLADA ŚLĄSKA (z sosem) – 18 zł /1 szt
SCHAB ZE ŚLIWKĄ W MAJERANKU – 13 zł/1 szt
KARCZEK SZPIKOWANY BOCZKIEM – 13 zł /1 szt
KACZKA CONFIT – 18 zł/1 szt
ŻEBERKA BBQ – 16 zł/ 1 szt

DODATKI:
KLUSKI ŚLĄSKIE – 7 zł / porcja 10 szt
KOPYTKA – 7 zł / porcja 10 szt
PUREE MUSZTARDOWE W PANKO – 6 zł / porcja 100 g
ĆWIKŁA Z CHRZANEM – 6 zł /100 g
MODRA KAPUSTA – 6 zł / 100 g
KAPUSTA ZASMAŻANA – 6 zł / 100 g
PIECZONE BURAKI 6 zł / 100 g

ZIMNE PRZYSTAWKI:
WĘDLINY Z NASZEJ WĘDZARNI – 5 zł / 100 g
PSTRĄGI WĘDZONE W CAŁOŚCI – 20 zł / 250-300 g
CHRZANÓWKA – 6 zł / 100 g
SAŁATKA JARZYNOWA – 5 zł / 100g
ŚLĄSKI GALERT – 6 zł / 1 szt
PASZTET ŚWIĄTECZNY Z ŻURAWINĄ – 35 zł / foremka
HEKLE (SAŁATKA ŚLEDZIOWA) – 10 zł / 150 g
SOS CUMBERLAND (sos do mięs z czarnej porzeczki, chrzanu i pomarańczy) – 5 zł / 100 g
SOS TATARSKI – 6 zł / 100 g
CHLEB Z ZIARNEM – 13 zł / 1 szt

DESER:
SERNIK  – 6 zł / 100 g
BROWNIE CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI I SKÓRKĄ Z POMARAŃCZY – 12 zł / 100g