Wigilia firmowa w przyjaznej, rodzinnej atmosferze będzie wspaniałym podsumowaniem mijającego roku dla Ciebie i Twoich współpracowników.

Poznaj nasze wigilijne menu i spędź ten niezwykły czas w Kogucie i Kurce

Menu wigilijne

Przystawki:

Pierogi z kapustą i grzybami i złocistą cebulką – 12 zł
Hekle sznita grzanka z sałatką śledziową – 12 zł

Pstrąg wędzony w naszej wędzarni z marynowanym burakiem i śmietaną z octem jabłkowym – 18 zł
Jesiotr wędzony w naszej wędzarni z kawiorem z pstrąga na sałatce z selera naciowego i fenkuła z maślanką chrzanową i esencją z buraka i malin – 25 zł

Zupy:

Barszcz czerwony z uszkami – 12 zł
Zupa grzybowa z łazankami – 16 zł
Krem z podgrzybka z kaszą bulgur – 16 zł

Krem z pieczonych buraków z jajkiem przepiórczym i kwaśną śmietaną – 16 zł

Dania główne:

Filet z karpia w migdałowej panierce w towarzystwie kapusty z grochem i puree ziemniaczanym – 30 zł
Roladka z białej ryby ze szpinakiem na duecie ryżowy z sosem prowansalskim i kalafiorem romanesco – 39 zł

Łosoś pieczony na ratatouille z puree z pasternaku i sosem winnym – 42 zł
Noga z kaczki z kluskami śląskimi i buraczkami z miodem – 37 zł
Polędwiczka cielęca z gratine z selera, puree dyniowym i sosem kurkowym – 48 zł

Polędwiczka wieprzowa otulona boczkiem na puree z buraka, sos kurkowym i kalafiorem romanesco – 37 zł

Desery:

Szarlotka lub sernik z sosem owocowym i bitą śmietaną – 9 zł

Makówki śląskie – 14 zł

Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych – 14 zł

Śliwki duszone w czerwonym winie z jałowcem pod kruszonką z gałką lodów migdałowych – 18 zł
Ciasto czekoladowe aromatyzowane pomarańczą ze słonym karmelem i gałką lodów – 20 zł

Zimna płyta:

Zestaw I – 35 zł/os.

Tradycyjna sałatka jarzynowa lub ziemniaczana

Śledź w śmietanie | Tymbaliki rybne | Jajka w sosie tatarskim

Wędzone w naszej wędzarni wędliny (szynka, karczek, boczek)

Pasztet świąteczny z sosem żurawinowym

Pieczywo, masło

Zestaw II – 50 zł/os.

Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka śledziowa | Ryba po grecku | Jajka w sosie tatarskim
Roladki z pstrąga ze szpinakiem | Pasztet świąteczny z sosem żurawinowym

Wędzone w naszej wędzarni wędliny (szynka, karczek, boczek)

Domowy smalec
Pieczywo, masło

Obiad wieloporcjowy:

Zestaw I – 69 zł
(2 kawałki/os)
Karp panierowany

Dorsz z pomidorami lub polędwiczki otulone boczkiem
Filet z pstrąga zapiekany z podgrzybkami

Ziemniaki puree | Pieczone ziemniaki | Krokiety musztardowe
Kapusta z grochem | Sałatka z buraków | Sałatka jarzynowa | Pierogi z kapustą i grzybami

Zestaw II – 80zł

(2 kawałki/os)
Karp panierowany
Dorsz z pomidorami

Sandacz zapiekany z podgrzybkami lub kacze udo confit

Ziemniaki puree | Pieczone ziemniaki | Krokiety musztardowe
Kapusta z grochem | Sałatka z buraków | Sałatka jarzynowa | Pierogi z kapustą i grzybami

Napoje

Napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń
Soki, woda, kompot, kompot z suszonych owoców 10zł / os

Kawa i herbata – 10 zł/os
Napoje rozliczane według zużycia
Dzbanek soku 1l – 10 zł
Dzbanek wody 1l – 8 zł
Kawa – 5 zł/szt
Herbata – 4 zł/szt

 

W sprawie rezerwacji zadzwoń 795 795 051
napisz e-mail: restauracja@kogutikurka.pl lub skorzystaj z panelu rezerwacyjnego kliknij