Spróbuj specjałów naszej kuchni przy wielkanocnym stole

Zamówienia na wielkanocne specjały przyjmujemy do poniedziałku 11 kwietnia pod nr tel 32 211 80 67

ZUPY:
Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą – 34 zł / 0,9 l
Żurek z jajkiem – 32 zł / 0,9 l

DANIA GŁÓWNE:
Rolada śląska (z sosem) – 24 zł / 1 szt. / 150 g
Schab ze śliwką w majeranku – 18 zł / 1 szt. / 120 g
Karczek szpikowany boczkiem – 18 zł / 1 szt. / 120 g
Kaczka confit – 24 zł / 1 szt. / 220 g
Żeberka BBQ – 21 zł / 1 szt. / 200 g

DODATKI:
Kluski śląskie – 7 zł / porcja 10 szt.
Puree musztardowe w panko – 7 zł / 100 g
Ćwikła z chrzanem – 7 zł /100 g
Modra kapusta – 7 zł / 100 g
Kapusta zasmażana – 6 zł / 100 g
Pieczone buraki 7 zł / 100 g

ZIMNE PRZYSTAWKI:
Wędliny z naszej wędzarni – 7 zł / 100 g
Pstrągi wędzone w całości – 22 zł / 250-300 g
Chrzanówka – 6 zł / 100 g
Sałatka jarzynowa – 5 zł / 100 g
Śląski galert – 6 zł / 1 szt.
Pasztet świąteczny z żurawiną – 36 zł / foremka
Hekle (sałatka śledziowa) – 13 zł / 150 g
Chleb z ziarnem – 13 zł / szt.